dobrze wykonawszy prac─Ö

RODO

KLAUZULA OBOWIĄZKU INFORMACYJNEGO 

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w celu obj─Öcia Ci─Ö ┼Ťwiadczon─ů opiek─ů zdrowotn─ů jest Re Bena Gesta Jakub Szlosek z siedzib─ů w Kozach przy ul. Dolnej 26, dalej: ,,AdministratorÔÇÖÔÇÖ w rozumieniu art. 4 ust. 7 Rozporz─ůdzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony os├│b fizycznych w zwi─ůzku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep┼éywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, dalej: ,,RODOÔÇÖÔÇÖ.┬á

Je┼Ťli chcesz skontaktowa─ç si─Ö z nami w sprawach zwi─ůzanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych mo┼╝esz to zrobi─ç za po┼Ťrednictwem adresu korespondencyjnego lub pod adresem e-mail: biuro@rebenagesta.com oraz za po┼Ťrednictwem powo┼éanego inspektora ochrony danych, z kt├│rym mo┼╝na si─Ö skontaktowa─ç pod adresem e-mail: biuro@rebenagesta.com. ┬á

Zakres i cel przetwarzanych danych osobowych 

Twoje dane osobowe przetwarzane s─ů w celu przygotowania oferty i realizacji wsp├│┼épracy w ramach ┼Ťwiadczonych us┼éug. Twoje dane osobowe przetwarzane s─ů w nast─Öpuj─ůcym zakresie: imiona, nazwisko, p┼ée─ç, data urodzenia, numer PESEL (w przypadku jego braku rodzaj i numer dokumentu potwierdzaj─ůcego to┼╝samo┼Ť─ç), adres zamieszkania, w przypadku osoby ma┼éoletniej r├│wnie┼╝ dane opiekuna prawnego oraz dane o stanie Twojego zdrowia oraz udzielonych Ci ┼Ťwiadczeniach. Mo┼╝emy przetwarza─ç r├│wnie┼╝ w celach kontaktowych Tw├│j adres e-mail oraz numer telefonu jednak┼╝e podanie tych danych nie jest dla Ciebie obligatoryjne.┬á

Twoje dane osobowe przetwarzane s─ů przez Administratora w oparciu o:┬á

  • art. 6 ust. 1 lit. b oraz f RODO, jako tzw. prawnie uzasadniony interes administratora, jakim jest kontakt w sprawie przypomnienia o wizycie, jej prze┼éo┼╝eniu oraz informacji o wynikach prowadzonej konsultacji.┬á
  • art. 6 ust. 1 lit. b, c i f RODO oraz w zw. z ustaw─ů z dnia 29 wrze┼Ťnia 1994 r. o rachunkowo┼Ťci mamy prawo przetwarza─ç Twoje dane r├│wnie┼╝ w celu dochodzenia ewentualnych roszcze┼ä z uwagi na prowadzon─ů dzia┼éalno┼Ť─ç lub obrony przed nimi a tak┼╝e w celach podatkowych.┬á

Profilowanie oraz przekazywanie danych 

Administrator mo┼╝e korzysta─ç z us┼éug podmiot├│w zewn─Ötrznych dostarczaj─ůcych us┼éugi niezb─Ödne dla prawid┼éowej realizacji dzia┼éa┼ä marketingowych, a w zwi─ůzku z tym Twoje dane osobowe mog─ů by─ç przekazywane:┬á

  • Innym podmiotom ┼Ťwiadcz─ůcym us┼éugi marketingowe, w tym platformom, takim jak Google, czy Facebook
  • Aplikacjom s┼éu┼╝─ůcym do przeprowadzania kompleksowych dzia┼éa┼ä marketingowych, takich jak Senuto, Ahrefs czy SEMSTORM.┬á
  • Podmiotom ┼Ťwiadcz─ůcym na rzecz Administratora us┼éugi niezb─Ödne do wykonania zawartej z Tob─ů umowy, takie jak np. dochodzenie nale┼╝no┼Ťci, us┼éugi prawne, ksi─Ögowe┬á
  • Dostawcom system├│w informatycznych i us┼éug IT ÔÇô takie podmioty przetwarzaj─ů dane na podstawie umowy z nami i tylko zgodnie z naszymi poleceniami,
    Operatorom pocztowym i kurierom, bankom w zakresie realizacji p┼éatno┼Ťci
  • Organom lub podmiotom uprawnionym na podstawie przepis├│w prawa┬á
  • Administrator nie podejmuje czynno┼Ťci zwi─ůzanych ze zautomatyzowanym podejmowaniem decyzji wobec danych osobowych, w tym o profilowaniu.┬á

Twoje dane osobowe mog─ů by─ç przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, kt├│rymi s─ů standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych, zatwierdzone przez Komisj─Ö Europejsk─ů.┬á

Podaje moje dane osobowe dobrowolnie czy obowi─ůzkowo?┬á

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest w pe┼éni dobrowolne jednak┼╝e ich nie podanie mo┼╝e skutkowa─ç odmow─ů przygotowania oferty czy ┼Ťwiadczenia us┼éug.┬á

Czas przez jaki przetwarzamy Twoje dane osobowe

Pami─Ötaj, ┼╝e je┼Ťli korzystasz z naszych us┼éug Twoje dane osobowe b─Öd─ů przetwarzane przez administratora co najmniej przez okres 20 lat od dnia dokonania wpisu w Twojej dokumentacji medycznej. Dodatkowo dane te mog─ů by─ç przez nas przetwarzane w celu dochodzenia roszcze┼ä przez okres wynikaj─ůcy z przepis├│w prawa cywilnego oraz z uwagi na wzgl─Ödy podatkowe przez 5 lat liczonych od ko┼äca roku kalendarzowego, w kt├│rym powsta┼é obowi─ůzek podatkowy. Po up┼éywie wy┼╝ej wymienionych okres├│w Twoje dane s─ů usuwane lub poddawane anonimizacji.┬á

Informacja o przys┼éuguj─ůcych Ci prawach┬á

Administrator zapewnia Ci prawo dost─Öpu do Twoich danych, mo┼╝esz je r├│wnie┼╝ sprostowa─ç, ┼╝─ůda─ç ich usuni─Öcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Mo┼╝esz tak┼╝e skorzysta─ç z uprawnienia do z┼éo┼╝enia wobec Administratora sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych oraz prawa do przenoszenia danych do innego administratora danych. Informujemy tak┼╝e, ┼╝e przys┼éuguje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzoruj─ůcego przestrzeganie przepis├│w ochrony danych osobowych tj. mo┼╝esz j─ů z┼éo┼╝y─ç do Prezes UODO koresponduj─ůc na wskazany poni┼╝ej adres: Urz─ůd Ochrony Danych Osobowych ul. Stawki 2 ,00 – 193 Warszawa